Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Серпень » 22 » За єдиним номером 112 - в Україні створять систему екстреної допомоги
12:33
За єдиним номером 112 - в Україні створять систему екстреної допомоги


Єдиний номер екстреної допомоги – це одне із євро-інтергаційних зобов’язань нашої держави у рамках угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Як йдеться у повідомленні, в Україні створюють систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

"Це одне із євро-інтергаційних зобов’язань нашої держави у рамках угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Верховна Рада Україна у першому читання прийняла відповідний законопроєкт", - пише пресслужба МВС України.

Зазначається, що на лінію 112 зможуть звертатися за допомогою також люди, які не володіють державною мовою.

"Заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий розповів, що тепер, у разі ДТП, щоб звернутися до служб екстреної допомоги не потрібно буде телефонувати за різними номерами телефонів, такими, як 101, 102 чи 103 достатньо буде набрати єдиний номер 112", - розповіли у МВС України.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо вдосконалення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112. Відсутність єдиного центру зараз не дозволяє залучати декілька служб у разі виникнення екстрених ситуацій.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 191 | Дата публікації: 22-08-2022 | Додав: adminA | Теги: система екстреної допомоги, єдиний номер 112, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]