Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2020 » Липень » 6 » За допомогою лазера японський супутник почне знищувати космічне сміття
13:14
За допомогою лазера японський супутник почне знищувати космічне сміття


Японський супутник почне знищувати космічне сміття за допомогою лазера

Проблема космічного сміття актуальна як ніколи. За оцінками вчених, на орбіті Землі знаходиться близько 170 мільйонів крихітних об’єктів, накопичення яких може перешкоджати спостереженням за небом і запуску космічних ракет. Японські дослідники запропонували оригінальне рішення. Вони хочуть запустити супутник, що руйнує інші об’єкти за допомогою лазерного променя.

Ідея відправити на орбіту стріляючий лазером супутник належить японській компанії JSAT. Апарат буде запущений в 2026 році і почне практикуватися на дрібних об’єктах, що відкололися від непрацюючих супутників і інших штучних тіл. Пристрій оснастять малопотужним лазером, здатним вистрілювати невеликими імпульсами. Ідея полягає в тому, щоб не руйнувати об’єкти на більш дрібні шматочки, а плавити їх.

Потужності лазера не вистачить на повне випаровування сміття. Хитрість в тому, що після отримання імпульсу тіло почне виділяти газ, який повинен змінити траєкторію польоту об’єкта, направивши його в атмосферу Землі, де він буде спалений.

Вага супутника складе від 270 до 320 кілограм. Він буде знаходитися на висоті 560-970 кілометрів, де розташована велика частина космічного сміття. Незважаючи на те, що здебільшого це дрібні об’єкти розміром в кілька сантиметрів, вони, зі слів дослідників, здатні завдати істотної шкоди чинним супутникам.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 392 | Дата публікації: 06-07-2020 | Додав: adminA | Теги: космічне сміття, лазер, японський супутник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]