Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2016 » Березень » 24 » За добу Чат-бот від Microsoft зненавидів усіх
23:44
За добу Чат-бот від Microsoft зненавидів усіх


Розроблений Microsoft самоучка чат-бот Tay, запущений 23 березня в соцмережі Twitter, навчився лаятися, а також став вимовляти расистські та збуджуючі ненависть висловлювання.

Експериментальна версія штучного інтелекту (ШІ), яка може вчитися у своїх співрозмовників і переймати їхню манеру спілкування, була створена для того, щоб продемонструвати стиль спілкування молодих людей у віці 18-24 років, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Однак вже через добу після запуску Microsoft була змушена видалити деякі з найбільш провокаційних висловлювань Tay.

Бот, зокрема, заявив, що підтримує геноцид, ненавидить феміністок, а також висловив згоду з політикою Гітлера і підтримку кандидату в президенти США Дональда Трампа. Чат-бот також сказав, що "ненавидить усіх".

"Чат-бот Tay з штучним інтелектом – це проект, що навчається, був створений для взаємодії з людьми. На жаль, протягом перших 24 годин функціонування нам стало відомо про скоординовані зусилля деяких користувачів, через які бот почав давати неприпустимі відповіді. В результаті нам довелося призупинити його роботу для внесення певних змін", - йдеться в повідомленні корпорації.

Зазначимо, що програми-самоучки не завжди беруть погане з інтернет-всесвіту. Так, нещодавно штучний інтелект AlphaGo всуху обіграв у го кращого серед людей гросмейстера Лі Седоля. Це стало серйозним проривом для досліджень в області ШІ. При цьому творці програми з самого початку не вчили її грати і вигравати в го – нейромережа самостійно навчалася грі на прикладі реальних партій, що дозволило їй виробити аналог інтуїтивної гри у людини. До цих пір вважалося, що комп'ютер, навіть той, що володіє високими обчислювальними потужностями, не здатний грати в го на рівних з професійним гравцем через високий рівень абстракції і неможливість перебору всіх доступних варіантів розвитку подій.

Водночас варто нагадати, що недавно дослідники з Массачусетського технологічного інституту застосували алгоритм тестування на IQ, що використовується в школах, до сучасного штучного інтелекту. Як показали результати, незважаючи на те, що комп'ютери випереджають людей у таких сферах як арифметика, за людськими мірками навіть найпросунутіший штучний розум відповідає рівню чотирирічної дитини.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1130 | Дата публікації: 24-03-2016 | Додав: adminA | Теги: Чат-бот від Microsoft, Доба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]