Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2024 » Лютий » 18 » Вже вивчали Землю Зонди інопланетян
00:30
Вже вивчали Землю Зонди інопланетян


Двоє американських учених поділилися своїми роздумами про те, якими повинні бути інопланетні зонди, щоб проникнути через міжзоряний простір до Землі. Вони вважають, що ці апарати, які можливо вже вивчали нашу планету, можуть бути подібні до тих, що вчені відправили в космос, таких як “Вояджер-1”, “Вояджер-2” або “Нові горизонти”. Учені обговорили потенційні труднощі, з якими можуть зіткнутися інопланетні апарати під час дослідження космосу.

За словами астрофізика Адама Франка з Рочестерського університету, біосигнатури, що свідчать про існування життя, спостерігалися на Землі вже протягом 3 мільярдів років. Це вказує на те, що потенційні позаземні цивілізації могли вже відправляти зонди для вивчення нашої планети і виявлення життя на ній. Однак існують серйозні фізичні обмеження, через які буде надзвичайно складно відправити сюди зонди.

Якщо інопланетна цивілізація мала б намір відправити апарат для збору інформації про нашу планету, вона стикнулася б з двома основними проблемами: відстанню та часом. Наприклад, якби зонд було відправлено з найближчої галактики Андромеди, йому довелося б подолати відстань у 2,5 мільйона світлових років. За словами Франка, без відкриття нових законів фізики, які дозволили б подорожувати швидше за швидкість світла, володіння технологією варп-двигуна або доступу до червоточин, відстань стане великою перепоною для міжзоряних досліджень. Згідно з існуючими законами фізики, подорожувати швидше за швидкість світла неможливо.

За словами Скотта МакКормака з Каліфорнійського університету в Девісі, навіть якщо інопланетним цивілізаціям вдасться розробити технології для подорожі зі швидкістю, що перевищує швидкість світла, вони все одно зіткнуться з іншими проблемами.

Учений вважає, що інопланетним інженерам необхідно буде побудувати зонди, які зможуть протистояти космічному сміттю під час тривалої подорожі на Землю. Це означає, що інопланетяни повинні розробити дуже міцні матеріали, які зможуть витримати екстремальні умови космосу. Матеріали повинні бути настільки міцними і твердими, як алмази, а можливо, ще міцнішими, проте поки що складно сказати, які саме матеріали вони використовують. Якщо інопланетяни змогли подолати ці обмеження і створити міцні зонди для подорожі до Землі, то як ми можемо дізнатися про їхню присутність поруч?

Вчені стверджують, що для пошуку інопланетних апаратів можна використовувати радіотелескопи для виявлення так званих техносигнатур у космосі. Якщо інопланетяни відправили свої апарати в інші галактики, існує ймовірність, що протягом мільярдів років хоча б один з них досягнув Землі. Але водночас є можливість, що ці зонди вже перебувають у Сонячній системі, додають учені.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 48 | Дата публікації: 18-02-2024 | Додав: admin | Теги: інопланетянин, земля, зонд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]