Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2015 » Грудень » 21 » Все нові схеми виманювання грошей з карток вигадують шахраї
22:40
Все нові схеми виманювання грошей з карток вигадують шахраї


 

Телефонні шахраї вигадають нові схеми виманювання грошей з банківських карток. Зокрема, популярнішає схема з використанням сайтів з працевлаштування, пишуть Вісті.

«Якийсь чоловік, представляючись співробітником нашого маркетингового агентства, через сайти вакансій найняв людей для роботи на нас (поширення реклами, робота на ПК). Зібрав їхні дані паспортів та банківських карт нібито для перерахування зарплати.

Людям на картки справді прийшли гроші за роботу (їхні клієнти перераховують за майбутню послугу), але цей чоловік їх обдзвонює і під різними приводами просить переказати кошти з картки на WebMoney.

Відчувши недобре, люди телефонують до нас і запитують: що їм робити», — розповіла співробітниця маркетингового агентства Defense з Харкова. На її думку, махінація масштабна, тому що телефонують люди з різних міст.

Є й інша схема. Шахраї працюють під виглядом банківських співробітників. «Мені подзвонили, назвалися службою безпеки Ощадбанку і повідомили, що мої картки будуть заблоковані до моєї ідентифікації, для чого просили взяти у руки картку і щось з нею зробити, а також продиктувати дані.

Я їм сказала, що не є клієнтом банку. Того, хто телефонував, це не збентежило, і нотомість мене запитали, чи не маю картки іншого банку», — говорить Ольга Р. В Українській міжбанківській асоціації членів платіжних систем підтвердили, що перед святами шахраї дійсно активізувалися.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1234 | Дата публікації: 21-12-2015 | Додав: adminA | Теги: схеми виманювання грошей, шахраї, картки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]