Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2019 » Липень » 13 » Вперше показали французи підводний човен нового типу, який будували 12 років
21:58
Вперше показали французи підводний човен нового типу, який будували 12 років



Французи вперше показали підводний човен нового типу, який будували 12 років

У церемонії взяли участь президент Еммануель Макрон і міністр оборони Флоранс Парлі

Перший з шести французьких атомних підводних човнів нового покоління “Барракуда” покинув будівельний зал в Шербурі, де його збирали більше десяти років.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на RFI.

Перший з шести човнів “Барракуда” назвали “Сюффрен” – на честь легендарного французького адмірала Сюффрена. Підводний човен будували більше десяти років на верфі в Шербурі. Його спустять на воду в кінці липня, а до складу флоту повинні ввести влітку 2020 року.

“Десять років вивчення і розробки, 12 років будівництва, вісім мільйонів годин роботи, десять тисяч задіяних осіб, 400 різних професій, 750 тисяч деталей, 160 кілометрів проводів. Все це – “Сюффрен”, – зазначив на церемонії президент Макрон.

“Барракуда” – багатоцільові атомні підводні човни. Вони не мають ядерних ракет, але пересуваються в морі завдяки ядерній силовій установці.

“Сюффрен” буде забезпечувати безпеку своїх “старших братів” – ядерного ракетоносця “Тріумфан”, і буде супроводжувати флагман французьких ВМС авіаносець “Шарль де Голль”. Також він буде відслідковувати підводні човни противника і збирати розвіддані.

На початку 2019 року повідомлялося про те, що приватна компанія Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона здійснила тестовий і успішний політ космічного апарату VSS Unity (офіційна назва другого космічного корабля SpaceShipTwo) з людиною на борту.

Космоплан SpaceShipTwo — це комерційний проект, який розрахований на туристів. Побачити Землю з висоти близько 100 км, а також відчути себе астронавтом, відчуваючи стан невагомості, можна буде за $250 000.

Суборбітальний ракетний пілотований космоплан VSS Unity представили у лютому 2016 року — це вдосконалена модель VSS Enterprise, який розбився в 2014 році через помилку пілота. VSS Unity і VSS Enterprise — це моделі другого і першого поколінь корабля SpaceShipTwo.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 618 | Дата публікації: 13-07-2019 | Додав: adminA | Теги: підводний човен нового типу, будували 12 років, французи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]