Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Травень » 17 » Визнали розумнішим за людину штучний інтелект GPT-4
13:55
Визнали розумнішим за людину штучний інтелект GPT-4


Співзасновник Ethereum Віталік Бутерін заявив, що модель штучного інтелекту GPT-4 від OpenAI успішно пройшла тест Тюрінга. Даний тест вважається методом оцінки ступеня «людяності» системи штучного інтелекту у комунікації.

Своєю чергою, дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго опублікували наукову статтю, в якій стверджується, що люди не можуть відрізнити GPT-4 від людини у тесті Тюрінга. В експерименті взяли участь близько 500 осіб, яким належало у сліпому тестуванні визначити, спілкуються вони з людиною чи з великою мовною моделлю.

За результатами дослідження, люди помилково вважали GPT-4 людиною у 56% випадків. Бутерін вважає, що здатність ШІ ввести в оману більшу частину людей, з якими він взаємодіє, свідчить про те, що модель пройшла тест Тюрінга. Він зазначив, що тепер здатність відрізнити людину від бота можна порівняти з підкиданням монети, водночас люди вгадуються як люди на 66%, а боти — на 54%.

Бутерін наголосив на значущості цього досягнення, зазначивши, що подолання етапу тесту Тюрінга є важливою віхою, що підтверджує серйозність досягнень у сфері ШІ.

Нагадаємо — нещодавно OpenAI представила нову мультимодальну модель штучного інтелекту GPT-4o, яка незабаром стане доступною для розробників та споживачів. Назва «GPT-4o», де «о» означає «omni» (всебічний), підкреслює її здатність працювати одночасно з текстом, зображеннями та аудіо.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 54 | Дата публікації: 17-05-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]