Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2021 » Листопад » 25 » Вітаміни, які допоможуть зміцнити зуби: список
00:02
Вітаміни, які допоможуть зміцнити зуби: список


Вітамін А

вітамін А Вітамін А здатний підтримувати хороший слинний потік у роті. Слина, в свою чергу, необхідна для здоров’я зубів, оскільки містить мінерали, які зміцнюють зуби, змивають шкідливі бактерії і підтримують порожнину рота в нейтральному стані. Отримувати вітамін А найкраще з яєць, яловичої печінки, риби і молочних продуктів.

Вітамін D

Цей вітамін D не тільки зміцнює кістки і зуби, але також активує одонтобласти — клітини, які виконують роботу імунної системи зубів, продукуючи життєво необхідний для регенерації зубів і здоров’я емалі дентин. Незважаючи на те, що найефективніше цей вітамін засвоюється під час перебування на сонці, його також можна виявити в грибах, збагаченому молоці і жирній рибі (лосось, тунець, скумбрія).

Вітамін K2

Кальцій широко відомий як корисний для зубів мінерал. Однак, тут важливо пам’ятати, що без вітаміну K2 кальцій може виявитися в неправильних місцях. Вітамін К2 направляє кальцій в кістки і зуби — тобто, туди, де він особливо потрібен. При дефіциті вітаміну, кальцій здатен «заблукати», а його потрапляння в артерії викличе звуження і затвердіння, а це не принесе організму нічого доброго.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 286 | Дата публікації: 25-11-2021 | Додав: admin | Теги: зуби, Вітаміни, зміцнення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]