Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Листопад » 21 » Вирушив в автономний політ космічний корабель Cygnus
00:03
Вирушив в автономний політ космічний корабель Cygnus


космічний корабель Cygnus Американський вантажний космічний корабель Cygnus ("Сігнус") корпорації Northrop Grumman після тримісячного перебування у складі Міжнародної космічної станції (МКС) у суботу відстикувався від неї і вирушив в автономний політ, повідомило Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Операцію з відстикування "вантажівки" від американського сегмента станції - модуля Unity було проведено об 11:00 за часом Східного узбережжя США (18:00 за Києвом). За допомогою 17-метрової дистанційної руки-маніпулятора Canadarm-2 корабель було відведено від станції на безпечну відстань та випущено в автономний політ. Cygnus забрав із собою зі станції сміття та відходи.

У ході автономного польоту корабля на ньому за допомогою спеціальних датчиків проводитимуться дослідження ефективності термозахисту. За командами з Центру управління польотами NASA у Х'юстоні 15 грудня він буде зведений з орбіти і згорить у щільних шарах атмосфери.

Як повідомляло NASA, виведена на орбіту за допомогою ракети-носія Antares "вантажівка" Cygnus 12 серпня доставила на МКС близько 3,7 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Місію було здійснено в рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій та автоматичний вантажний космічний корабель.

Це вже 16-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman на МКС. Один із них був невдалим у 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 281 | Дата публікації: 21-11-2021 | Додав: admin | Теги: МКС, корабель, космос, Cygnus | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]