Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2022 » Червень » 28 » Виявити позаземне життя допоможе новий науковий прилад Biofinder
00:05
Виявити позаземне життя допоможе новий науковий прилад Biofinder


позаземне життя Інноваційний науковий прилад Compact Color Biofinder, розроблений групою дослідників Гавайського університету в Маноа, може змінити правила гри в пошуках ознак позаземного життя.

Більшість біологічних матеріалів, наприклад, амінокислоти, скам’янілості, осадові породи, рослини, мікроби, білки та ліпіди, мають сильні сигнали органічної флуоресценції, які можуть бути виявлені спеціальними скануючими камерами. У дослідженні, нещодавно опублікованому в Nature Scientific Reports, дослідницька група повідомила, що Biofinder настільки чутливий, що може точно виявляти біологічні залишки скам’янілостей риб віком 34-56 млн років.

"Biofinder — це перша система у своєму роді", — сказав Анупам Мішра, провідний розробник інструментів та дослідник у Гавайському інституті геофізики та планетології у Школі наук та технологій про океан та землю UH Mānoa (SOEST). "Нині немає іншого обладнання, здатного виявляти настільки дрібні кількості біозалишків в каменях. Додатковими перевагами біолокатора є те, що він працює з відстані кілька метрів, знімає відео і може швидко сканувати велику площу".

Пошук доказів біологічних залишків у величезному планетарному ландшафті є величезною проблемою. Тому команда перевірила можливості виявлення Biofinder на древніх скам’янілостях остатків риби з Грін-Рівер та підтвердила результати за допомогою лабораторного спектроскопічного аналізу, скануючої електронної мікроскопії та мікроскопії флуоресцентної візуалізації.

"Є деякі невідомі щодо того, як швидко біологічні залишки замінюються мінералами в процесі скам’яніння", – сказав Мішра. "Проте наші результати ще раз підтверджують, що біологічні залишки можуть зберігатися мільйони років, і що використання біофлуоресцентної візуалізації дозволяє ефективно виявляти ці слідові залишки в режимі реального часу".

Пошук життя – існуючого або вимерлого – на планетарних тілах є однією з основних цілей місій з дослідження планет, що проводяться NASA та іншими міжнародними космічними агентствами.

"Якби Biofinder був встановлений на ровері на Марсі чи іншій планеті, ми могли б сканувати великі території, щоб швидко виявляти ознаки минулого життя, навіть якщо організм був маленьким, нелегко помітним нашими очима і мертвим протягом багатьох мільйонів років», – сказав Мішра. «Ми очікуємо, що флуоресцентна візуалізація матиме вирішальне значення у майбутніх місіях NASA для виявлення органічних речовин та існування життя на інших планетарних тілах".

"Можливості Biofinder матимуть вирішальне значення для програми NASA із захисту планет, для точного та неінвазивного виявлення забруднюючих речовин, таких як мікроби або позаземні біологічні небезпеки", – сказала Соня Дж. Роулі, біолог групи та співавтор дослідження. Мішра та його колеги подають заявку, щоб отримати можливість відправити Biofinder до майбутньої місії NASA.

"Виявлення таких біомаркерів стало б новаторським доказом існування життя за межами планети Земля", – сказав Мішра.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 261 | Дата публікації: 28-06-2022 | Додав: admin | Теги: життя, прилад, позаземне, Biofinder | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]