Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2019 » Липень » 31 » Виявили незвичайну ​​кімнату сфінкса у «Золотому домі» Імператора Нерона
14:50
Виявили незвичайну ​​кімнату сфінкса у «Золотому домі» Імператора Нерона


 


У «Золотому домі» Імператора Нерона виявили незвичайну ​​кімнату сфінкса

Приголомшлива Кімната Сфінкса в знаменитому Domus Aurea Імператора Нерона (Золотий Будинок) в Римі була відкрита через 2000 років. Кімната прикрашена чудовими зображеннями пантер, кентаврів і прекрасного сфінкса.

Експерти знайшли картини під час виконання реставраційних робіт в будинку і охрестили нову площу «Кімната Сфінкса».

Це виняткова і захоплююча знахідка, зроблена в будинку, який був побудований імператором Нероном в 64 році після того, як величезна пожежа спустошила Рим.

Незабаром після відкриття було прийнято рішення врятувати нову кімнату, яка пропонує унікальний погляд в минуле.

Велика частина кімнати, яка має прямокутну форму і покрита багатим оздобленням, включаючи сховище, все ще, на жаль, знаходиться під землею, похована тоннами землі за наказом архітекторів імператора Траяна, які побудували розкішні лазні над колишнім палацом Нерона. Серед прикрас на білому тлі – елегантні маленькі фігурки, розділені на малюнки, облямовані червоним і золотисто-жовтим кольорами.

В одній сцені ми бачимо бога Пана, в іншій – людину, озброєну мечем, сагайдаком і щитом, яка бореться з пантерою, а в іншій – маленького сфінкса, що стоїть на постаменті.

Є також стилізовані водні істоти, як справжні, так і уявні, архітектурні мотиви того часу, рослинні гірлянди і гілки дерев з ніжними зеленими, жовтими, червоними листками, а також гірлянди з квітів, фруктів і птахів.

Будинок Нерона був досить незвичайним в стародавні часи. Він простягався на 50 гектарів і покривав більшу частину сусідніх пагорбів Палатин і Селіа.

За словами істориків, коли «Золотий Будинок» був завершений, імператор Нерон зауважив, що в кінці кінців він починає «жити як людина».

Після самогубства Нерона в 68 році нашої ери імператори Флавії, які слідували за ним, продовжили ховати всі сліди його спадщини.

В даний час немає планів розкопувати знайдену кімнату, побоюючись пошкодити її структурну цілісність.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 636 | Дата публікації: 31-07-2019 | Додав: adminA | Теги: ​​кімната сфінкса у «Золотому домі» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]