Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Травень » 24 » Відкрито найважливіші нові види
14:24
Відкрито найважливіші нові види



Велетенська стонога, бірманська мавпа, яка чхає, паразитична оса й орхідея, що цвіте тільки ночами, включені в десятку найважливіших нових видів, відкритих минулого року, передає ВВС.

Міжнародний інститут дослідження видів - підрозділ Університету Аризони - розглядав 2 тис рослин і тварин для свого незвичайного хіт-параду, покликаного привернути увагу до роботи дослідників і музеїв.

Список показує, як мало ми знаємо про нашу планету, стверджують в інституті.

До десятки також увійшли мікроскопічний черв'як, що живе на глибині півтора кілометри під землею на золотій копальні в Південній Африці, блакитний тарантул, а також схожа на кактус комаха, яка мешкала 500 млн років тому та вже вимерла.

Нещодавно зоологи з Зенкенберзького інституту у Франкфурті-на-Майні виявили у вічнозелених лісах Панами новий вид жаби. За словами науковців, яскраво-жовта амфібія після дотику руками залишає на них золотистий слід.

Раніше повідомлялося, що група американських науковців виявила в Папуа- Новій Гвінеї досі невідомий різновид жаб, які є найменшими представниками свого сімейства. Довжина жаб становить лише близько 7 міліметрів.

У 2011 році фахівці Всесвітнього фонду дикої природи у 2010 році виявили в районі річки Меконг 200 нових видів тварин і рослин. Серед нових живих організмів є й дуже екзотичні створіння: ящірки, які бувають лише жіночої статі, риби-огірки, рослини, які харчуються птахами та щурами, і багато інших.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2711 | Дата публікації: 24-05-2012 | Додав: adminA | Теги: що цвіте тільки ночами, Орхідея | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]