Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Січень » 16 » Відкрили 200 нових планет звичайні люди
21:28
Відкрили 200 нових планет звичайні люди


 

 

Десять тисяч добровольців за дві доби проаналізували п'ятирічні дані телескопа "Кеплер". Звичайні люди за допомогою спеціальних алгоритмів виявили 213 нових планет за межами Сонячної системи.

Про це йдеться на сайті Масачуссетського технологічного інституту.

Про досягнення цивільних громадян розповіли астрономи І. Кроссфілд та Д. Крістіансен.

Проект астронавтів підтримало австралійське телебачення. Завдяки цьому вже за перші 48 годин у дослідженнях взяли участь майже 10 тисяч людей, які класифікували більше двох мільйонів зірок. "Цивільні" виявили 213 екзопланет, з яких 44 планети розміром з Юпітер, 72 — з Нептун, 44 — з Землю та 53 "суперземлі", більші за Землю й менші за Нептун.

Екзопланета — планета поза межами Сонячної системи.

2013 року "Кеплер" виконував місію "K2", а її дані формувалися у вигляді спеціальних графіків зірок  — якщо лінії графіку різко знижувалися, то це означало, що між телескопом і зіркою промайнуло велике небесне тіло, наприклад, екзопланета.

На сайті проекту Exoplanet Explorers пропонувалося допомогти виявити нові планети. Для цього потрібно було працювати з даними та за допомогою спеціального алгоритму підтверджувати або спростовувати відкриття.

Перш ніж досліджувати, добровольці проходили навчальний курс та невеликий тест. Якщо тест складали, астронавти надсилали учасникам дані для подальших досліджень.

Нові екзопланети входять у планетарну систему "К2-138" на відстані в 620 світлових років від Землі. Для порівняння — зірка Сиріус віддалена від Землі на 8,6 світлових років.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 839 | Дата публікації: 16-01-2018 | Додав: adminA | Теги: звичайні люди, 200 нових планет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]