Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2019 » Вересень » 10 » Відкопали чотириповерховий бункер поблизу ставки Гітлера Вервольф
20:52
Відкопали чотириповерховий бункер поблизу ставки Гітлера Вервольф



Поблизу ставки Гітлера Вервольф відкопали чотириповерховий бункер

Столичні дослідники знайшли підземне приміщення на чотири поверхи на ставці Гітлера "Вервольф".

Це може переписати історію: біля ставки Гітлера під Вінницею "Вервольф" розкопали новий бункер

У Стрижавці під Вінницею столичні дослідники знайшли підземне приміщення на чотири поверхи на ставці Гітлера "Вервольф". 9 вересня вони передали керівництву Вінницького обласного краєзнавчого музею звіт, в якому йдеться про знахідку.

Фахівці київського Інституту прикладних проблем екології, геофізики та геохімії уже другий рік досліджують ставок. Торік вони запідозрили, що поблизу майданчика для військової техніки, біля самого бункера Гітлера, можуть бути підземні приміщення. Тепер це остаточно підтвердилося.

У своєму звіті науковці знахідку називають "рукотворним підземним об’єктом". Тобто те, що створили люди, а не природа. Верхній поверх "бункера" знаходиться на глибині близько 2,5 м під землею, а висота кожного поверху – 1,8 метра, з бетонними перекриттями завтовшки 50 см і більше. Два верхні поверхи заповнені газами (аргон і радон), два нижніх ще вимагають додаткових досліджень.

З цим офіційним звітом ще треба попрацювати, зустрітися з виконавцями. Я думаю, що робота продовжиться, але про якісь розкопки на сьогодні не йдеться. Будемо проводити отакі ж дослідження, з іншими методами будемо працювати без розкопок, бо ми не знаємо, що є на тих нижніх поверхах", - повідомила директорка музею.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 783 | Дата публікації: 10-09-2019 | Додав: adminA | Теги: чотириповерховий бункер, ставка Гітлера Вервольф | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]