Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2022 » Серпень » 30 » Від космічного апарату "Вояджер-1" система для пошуку інопланетян упіймала сигнал
00:09
Від космічного апарату "Вояджер-1" система для пошуку інопланетян упіймала сигнал


радіотелескоп Allen Telescope Array Радіотелескоп Allen Telescope Array, який знаходиться в Каліфорнії і складається із 42 антен-тарілок, призначений для пошуку сигналів від потенційного позаземного розуму. Але цій обсерваторії вдалося зловити сигнал від космічного апарату "Вояджер-1", який залишив межі Сонячної системи та перебуває у міжзоряному просторі, пише Space.

Зараз, космічний апарат "Вояджер-1" знаходиться на відстані приблизно 23,3 млрд км від Землі, а це в 156 разів більше, ніж відстань від нашої планети до Сонця. NASA досі відстежує його рух у міжзоряному просторі. Сам космічний апарат уже 45 років перебуває в космосі й 10 років тому вийшов за межі геліосфери, міхура з плазми, який створило Сонце, і він оточує нашу Сонячну систему з усіма її об'єктами.

Американський радіотелескоп Allen Telescope Array, який шукає сигнали про потенційних інопланетян, зміг протягом 15 хвилин записувати сигнал, який надсилав "Вояджер-1". 20 з його 42 антен-тарілок діаметром 6 метрів кожна, зловили цей сигнал. У заяві астрономів, які працюють у цій радіообсерваторії, немає жодної додаткової інформації про те, який тип даних був надісланий на Землю.

За словами вчених, те, що радіотелескопу Allen Telescope Array вдалося зловити сигнал від найдальшого космічного об'єкта, який був створений людиною, говорить про неймовірні можливості системи пошуку позаземного розуму. Поки що "Вояджер-1" продовжує свій політ, але згідно з прогнозами NASA, у нього закінчиться паливо вже в 2025 році.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 240 | Дата публікації: 30-08-2022 | Додав: admin | Теги: інопланетянин, космос, радіотелескоп Allen Telescope Array, вояджер-1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]