Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 25 » Вчені запропонували альтернативу кремнію - найкращий у світі напівпровідник
14:36
Вчені запропонували альтернативу кремнію - найкращий у світі напівпровідник


Кремній — один із найпопулярніших елементів для виробництва напівпровідників. Він має ряд недоліків, тому вчені вирішили пошукати альтернативу. І здається, їм це вдалося.

В якості заміни кремнію, що має посередні теплові якості та погано пристосований до впливу деяких типів електронів, пропонується використовувати арсенід бору.

Властивості цієї речовини вивчали фахівці Массачусетського технологічного інституту, Університету Х'юстона, Техаського університету та Бостонського коледжу. Вчені дійшли висновку, що кубічний арсенід бору має відмінну теплопровідність, що перевищує показники кремнію в десять разів.

За словами вчених, теплопровідність арсеніду бору ставить його на третє місце серед відомих речовин — одразу після алмазу та збагаченого нітриду бору.

Матеріал також дає чудову рухливість електронів. «Це важливо, тому що в напівпровідниках ми маємо як позитивні, так і негативні заряди, — кажуть автори дослідження. — Тому, якщо ви будуєте пристрій, вам потрібен матеріал, у якому електрони рухаються із меншим опором».

За цим показником арсенід бору перевершує як кремній, так і використовуваний раніше арсенід галію.

Автори дослідження були вражені отриманими результатами. Вони порівняли властивості арсеніду бору за унікальністю з властивостями графену.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 222 | Дата публікації: 25-07-2022 | Додав: adminA | Теги: напівпровідник, вчені, альтернатива кремнію - найкращий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]