Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2019 » Березень » 19 » Вчені за 5-10 років планують оживити динозаврів
16:46
Вчені за 5-10 років планують оживити динозаврів


 

За 5-10 років вчені планують оживити динозаврів

Нещодавно американський палеонтолог Джон Хорнер, який був науковим консультантом "Парку Юрського періоду", заявив, що стрічку майже 30-річної давності через 5-10 років можна буде втілити в реальність.

Про це повідомляє Science-Tech Universe.

Хорнер планує зробити так, щоб вимерлі динозаври знову з'явилися на нашій планеті завдяки генній інженерії.

Повідомляється, що вчений співпрацює з командою фахівців з Гарвардського і Йельського університетів. Експерти шукають максимально схожих на динозаврів тварин, які існують зараз для того щоб відновити їх генетичний код і, по суті, відродити древніх предків птахів та рептилій.

"Звичайно, птахи є динозаврами. Нам потрібно тільки поправити їх таким чином, щоб вони були більше схожими на динозаврів", - говорить Джон Хорнер.

Ймовірно, команда вчених почне експериментувати з сучасними курками, яких прийнято вважати прямими спадкоємцями колись домінуючих на Землі динозаврів.

Науковий консультант "Парку Юрського періоду" сподівався, що в реальному житті також вийде відновити динозаврів, завдяки залишкам ДНК у копалин покладах. Але, як виявилося, генетичний матеріал сильно руйнується з плином часу, і вченим довелося шукати інші способи пожвавлення динозаврів.

Зараз Хорнер разом з іншими вченими планують навчитися змінювати ДНК сучасних птахів та зробити генетичний код аналогічний тому, який був у динозаврів.

Якщо у ентузіастів вийде реалізувати задумане, вже за 10 років по Землі можуть ходити перші "курки-динозаври" з генетично вбудованими зубами, руками і хвостом.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1101 | Дата публікації: 19-03-2019 | Додав: adminA | Теги: 5-10 років, оживити динозаврів, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]