Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 31 » Вчені з’ясували як по хвосту собаки визначити її почуття
17:36
Вчені з’ясували як по хвосту собаки визначити її почуття


Дослідники використали систему відстеження рухів.

У результаті дослідження, проведеного китайськими вченими, вдалося встановити, як треба «читати» мову собачого хвоста. Про це повідомляється у статті, опублікованій у The Daily Mail.

Працівники Академії наук КНР використали систему відстеження рухів, щоб проаналізувати 21 тисячу вилянь хвостом десяти собак породи бігль. У ході експерименту тварини три дні зустрічалися з незнайомцями, які з ними поводилися по-доброму – гладили, годували та грали.

Фахівці помітили, що коли собаки зустрічалися з незнайомцями, вони виляли хвостом у лівий бік, а коли до них наближалися люди, з якими вони спілкувалися раніше, рухи хвоста були спрямовані праворуч.

За словами доктора Юнь К'ю Чжана, одного з керівників дослідження, пси виляють хвостом у правий бік через активацію лівої півкулі головного мозку, в якій обробляються позитивні емоції.

З цього можна зробити висновок: якщо ваш вихованець виляє хвостом у правий бік, отже він задоволений і щасливий. Якщо хвіст більше відхиляється ліворуч, можна припустити, що пес нервує або наляканий.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 213 | Дата публікації: 31-07-2022 | Додав: adminA | Теги: Хвіст, вчені, собака, почуття | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]