Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2020 » Листопад » 14 » Вчені вражені: китів помітили в австралійській річці
00:16
Вчені вражені: китів помітили в австралійській річці


В Австралії вчені виявили трьох китів у місцевій річці Алігатор. Це вкрай незвичайне явище, адже кити розміром з автобус не повинні жити в річках.

Дивна поведінка китів викликала багато питань. Як вони опинилися в річці? Чим вони харчуються? Чи не застрягнуть вони на мулистому березі річки?

Як повідомляється, горбатих китів в річці вперше помітили у вересні цього. Кити пропливли близько 20 км вгору за течією.

кит в річці

На щастя, два кити повернулися в море самостійно, а один залишився в річці. Висловлювалися побоювання, що він може застрягти в неглибоких каламутних приливних водах або на нього нападуть крокодили. Однак через 17 днів кит самостійно виплив у море.

Наразі виникають питання про здоров'я тварини й про те, чому вона не попрямувала на південь, в кормові води Антарктики.

Горбатий кит отримав свою назву або через спинного плавця, який формою нагадує горб, або від звички при плаванні сильно вигинати спину.

Горбач - досить великий кит. Середня довжина тіла дорослої особини 13-14 метрів, а найбільші особини горбача досягають 17-18 метрів.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 398 | Дата публікації: 14-11-2020 | Додав: admin | Теги: Австралія, Алігатор, річка, кит | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]