Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 20 » Вчені створили біороботів з клітин людини
00:44
Вчені створили біороботів з клітин людини


У США створено новий тип біороботів, які можуть прискорювати загоєння порiзiв на нейронних тканинах.

Це означає, що в майбутньому можна буде лiкувати розірвані нерви за допомогою крихiтних бiологiчних роботiв, якi будуть доставляти лiки у всеспекторах порiзу.

Цей тип біороботів називається антропоботами. Вони складаються з кристалевих або пластикових форм.

Як біороботи допоможуть загоювати рани

Вченi створили антропоботових біороботів за допомогою спецiального середовища. Вони використали клітини легень людини, якими також користуються бактерiї для життя i дихання. Вони вирощували ці клітини окремо в спецiальних контейнерах i потім ці клітини самозбиралися в грудочки  для життя i дихання.

Вчені помістили групу антропоботів на імітацію порізу нервової тканини. Вони помістили групу антропоботів на кожен край порізу. Після деякого часу, вони спостерігали, що антропоботи почали рухатися до центру порізу, створюючи місток між двома краями.

Цей місток складався з клітин легень, які виділяли речовини, що сприяли загоєнню тканини. За кілька днів, поріз був повністю зарубцьований, а антропоботи розпалися на окремі клітини, які були поглинуті організмом.

Що таке антропоботова біоінженерія

Вчені назвали своє відкриття “антропоботова біоінженерія”. Вони вважають, що це може мати великий потенціал для лікування різних захворювань і травм, особливо тих, які пошкоджують нервові тканини.

Вони також сподіваються, що в майбутньому зможуть створювати антропоботи з різних типів клітин, які будуть мати різні функції і властивості.

Наприклад, антропоботи з клітин серця можуть допомогти відновити ритм серцебиття, а антропоботи з клітин мозку можуть покращити пам’ять і навчання.

Вчені також заявили, що планують провести додаткові дослідження на тваринах і людях, щоб перевірити безпеку і ефективність антропоботів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 81 | Дата публікації: 20-12-2023 | Додав: admin | Теги: біоробот, людина, клітина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]