Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 31 » Вчені розповіли, як коти пролазять через малі отвори
00:31
Вчені розповіли, як коти пролазять через малі отвори


кіт пролазять отвір Невеликі розміри ключиць у котів дозволяють їм пролазити в малі отвори.

Вчені з’ясували, що здатність пролазити в надскладних місцях дозволяє котам унікальний плечовий пояс. Про це пише Live Science.

Дослідники кажуть, що у котів лопатки прикріплені до решти тіла лише м'язами. Крім того, ключиці котів значно менші порівняно з рештою тіла.

Крім того, коти мають ще один цікавий допоміжний інструмент – вуса. Вони також допомагають протискатися крізь простір. Справа в тому, що вуса є волосками, які вдвічі товстіші за вовну. Крім того, вони розташовані втричі глибше. Ці вуса мають нервові закінчення, які разом створюють високочутливу навігаційну систему.

У такий спосіб ці тварини можуть оцінювати розмір невеликих просторів, куди вони планують протиснутися в невеликі простори. Саме це дозволяє їм пробиратися через найскладніші місця.

Як правило, невеликий простір коти обирають, коли відчувають певний страх чи стрес. У таких умовах вони почуваються безпечніше. Але іноді тварини просто усамітнюються.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 190 | Дата публікації: 31-10-2022 | Додав: admin | Теги: Кіт, отвір, пролазять | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]