Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2023 » Травень » 6 » Вчені попереджають: що може привести прибульців на Землю
00:12
Вчені попереджають: що може привести прибульців на Землю


На переконання науковців із Центру астрофізики при Манчестерському університеті, якщо розумні іншопланетяни шукають розвинені форми життя в галактиці, то наші вежі мобільного зв’язку можуть бути маяками, які допоможуть їм дістатися до нашої планети. Повідомляє Live Science

Вчені провели нове масштабне дослідження й дійшли висновку, що розвинені іншопланетяни в сусідніх зоряних системах, цілком можливо, вже можуть виявляти радіосигнали від веж стільникового зв’язку.

Як стверджує директор Центру астрофізики Джодрелла Бенка при Манчестерському університеті, наша планета уже стала аномально яскравою в радіодіапазоні спектра.

Він звертає увагу на те, що завдяки цьому фактору нас може швидко знайти у Всесвіті будь-яка розвинена цивілізація, яка володіє відповідними технологіями.

Відомо, що під час останнього дослідження науковці використовували дані з відкритих джерел, щоб змоделювати витік радіосигналів з веж стільникового зв’язку і визначити, наскільки складно буде виявити ці сигнали з інших планет.

Окрім того, вчені намагалися визначити, які сигнали можна виявити і як далеко від Землі вони можуть бути прийняті.

За словами науковців, наша планета випромінює дуже багато ознак технологічно розвиненого життя, зокрема йдеться про витоки радіосигналів від веж стільникового зв’язку, супутникового зв’язку та інтернет-сигналів.

Ці сигнали можуть вловити цивілізації, що живуть навколо сусідніх зірок, зокрема й навколо зірки Барнарда, яка знаходиться на відстані 6 світлових років. Саме біля неї розташован величезна планета, схожа на Землю.

"Поки що ці сигнали зможуть виявити лише істоти з більш чутливими приладами, ніж ті, що існують на Землі, додала команда. Але оскільки сигнали стають гучнішими, то більш віддалені або менш технологічно підковані інопланетяни матимуть більше шансів виявити їх".


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 117 | Дата публікації: 06-05-2023 | Додав: admin | Теги: земля, прибульці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]