Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 12 » Вчені дізналися, як створити творчий інтелект
13:13
Вчені дізналися, як створити творчий інтелект



Дослідники з інституту Скріппса в Ла-Хойя у Каліфорнії знайшли особливі стовбурові клітини. Вони здатні створювати нейрони, що формують ділянки мозку, які відповідають за творчість, абстрактне мислення, планування майбутнього і вирішення насущних проблем, повідомляють зарубіжні ЗМІ.
 Вчені «відкопали» ці клітини в ембріонах мишей. Таким чином, з'ясувалося, що за створення різних ділянок мозку відповідають різні стовбурові клітини.Раніше вважалося, що всі нейрони кори, верхній і нижній шари, виникають з одних і тих же стовбурових клітин, які називаються радіальні гліальні клітини (РГК).
 Розширені функції, такі як свідомість, думки і творчість, вимагають досить багато різних типів клітин, нейронів, і головне питання полягає в тому, як все це розмаїття кліток провадиться до кори головного мозку.
Нове дослідження доводить, що це розмаїття вже існує в клітинах-попередниках, тобто стовбурових клітинах. З практичної точки зору, вирощування різноманітних стовбурових клітин у лабораторних умовах допоможе пролити світло на лікування таких захворювань, як аутизм і шизофренія. Нагадаємо, раніше ми писали про те, як вирішили використовувати стовбурові клітини фінські косметологи.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2542 | Дата публікації: 12-08-2012 | Додав: adminA | Теги: як створити творчий інтелект, Вчені дізналися | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]