Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Серпень » 29 » Вартість ракети-дрону "Паляниця", яка змінить правила гри, - Федоров
12:30
Вартість ракети-дрону "Паляниця", яка змінить правила гри, - Федоров


Одна ракета-дрон «Паляниця» коштує менш ніж 1 млн USD. Вона здатна змінити правила гри. Про це під час спілкування із журналістами AP заявив М. Федоров.

Міністр зазначив, що територія росії надто велика. Покрити її засобами ППО цілком неможливо у принципі. Це означає, що українські ракети-дрони можуть атакувати цілі у глибокому тилу.

За словами Федорова, зараз ведеться робота щодо масштабування виробництва ракетного озброєння. До цього процесу будуть залучені приватні компанії. Розширення виробництва дозволить знизити собівартість. Називати дальність польоту ракети-дрону «Паляниця» та обсяг її виробництва Федоров не став із міркувань безпеки. Глава Мінцифри висловив переконання в тому, що з такою зброєю Україна почуватиметься більш впевненою та незалежною.

Відомо, що ракета-дрон «Паляниця» була розроблена з нуля за 18 місяців. Таким чином, вона не є логічним продовженням одного із радянських проектів. Для запуску ракети-дрону використовується твердопаливний прискорювач. Далі у справу вступає реактивний двигун.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 26 | Дата публікації: 29-08-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]