Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2022 » Січень » 16 » В Україні створили мовний застосунок для дітей національних меншин - "Йой"
17:24
В Україні створили мовний застосунок для дітей національних меншин - "Йой"


Для вивчення української мови учнями початкової школи з національних меншин за підтримки фінського проєкту "Навчаємось разом" розробили мобільний додаток "Йой". Про це йдеться у повідомленні на сайті реформи "Нова українська школа".

Завантажити застосунок можна для смартфонів з іOS та Android.

Додаток має допомогти вчителям у викладанні та учням у вивчення української в закладах освіти з мовами навчання національних меншин. Його можна використовувати як додатковий навчальний інструмент під час уроків.

Застосунок доступний українською, румунською та угорською мовами. Головна ідея додатку – навчати дітей в ігровому форматі через реальні життєві ситуації. Так діти будуть готові до використання української мови в побуті та навчанні.

Для цього в застосунку є два персонажі-помічники – Лулу та Лоло. Віртуальні помічники зачитують завдання, яке має на екрані смартфону виконати дитина, а варіанти відповіді дублються зображеннями.‍

Додаток можна безкоштовно завантажити. Для користування потрібно ввести дані про регіон і клас дитини для подальшого формування статистики. У додатку є два рівні, які треба проходити послідовно, тема за темою.

Прикметно, що назва застосунку "ЙОЙ" – це вигук в українській мові властивий регіонам, на які спрямована програма, – Закарпаттю й Буковині. Під час створення застосунку розробники проводили опитування в громадах Закарпатської й Чернівецької областей та врахували поради від дітей і батьків.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 275 | Дата публікації: 16-01-2022 | Додав: adminA | Теги: мовний застосунок, україна, йой, діти національних меншин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]