Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2022 » Березень » 8 » "В останній момент" - вчений придумав, як врятувати планету від астероїда
15:53
"В останній момент" - вчений придумав, як врятувати планету від астероїда


Американський вчений представив принципово новий проєкт із захисту Землі від астероїда. Згідно з його ідеєю, космічний камінь треба подрібнити. Це врятує людство в останній момент.

Професор Філіп Любін з Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі розробив проєкт із захисту Землі від астероїдів. Він називається Pi-Terminal Defense for Humanity, де PI означає Pulverize It (подрібнити це). Як відзначає Universe Today, Лабін вважає, що подрібнення астероїда на дрібні шматочки — найкращий спосіб захистити себе від нього в найкоротші терміни.

Любін представив свою ідею Pi Planetary Defense на конференції з планетарної оборони 2021 року. Тепер його ідея пройшла перший етап програми NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC, Інститут передових концепцій НАСА). Мета NIAC – просувати і підтримувати далекоглядні ідеї, які змінять майбутні місії НАСА.

Загроза зіткнення з астероїдом реальна. Величезний астероїд, подібний до того, що знищив динозаврів, знищить і нашу цивілізацію. “Досі людство уникнуло великомасштабної катастрофи, яка обрушилася на планету мільйони років тому, але розраховувати на удачу — погана стратегія в довгостроковій перспективі» — зазначив Філіп Любін.

Ідея Pulverize It полягає в тому, щоб розробити ударний елемент, який буде не тільки кінетичним, але і вибуховим. Імпактор буде оснащений проникаючими стрижнями, щоб пробити астероїд. У них буде вибухівка. В результаті болід розпадеться на більш дрібні шматки, наприклад, діаметром 15 м або менше. Велика частина уламків буде знищена через тертя з атмосферою Землі. Запуск великого вибухового імпактора з Землі з часом стане можливим завдяки розвитку Falcon Heavy від SpaceX і Space Launch System від НАСА, зазначає вчений.

Система PI вимагає п’ятигодинного вікна до удару, щоб знищити астероїд розміром з об’єкт Тунгуської події. Цей об’єкт, ймовірно, був близько 50 м в діаметрі і вибухнув з силою близько 10 мегатонн. Він повалив мільйони дерев у віддаленій частині Сибіру. Якщо космічний камінь такого розміру вибухнув над одним з житлових міст, це було б руйнівним. Все це дозволить врятувати планету від астероїда «в останній момент», підсумовує автор проєкту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 254 | Дата публікації: 08-03-2022 | Додав: adminA | Теги: вчений, останній момент», астероїд, врятувати планету | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]