Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2020 » Червень » 28 » В Японії знайшли найменше яйце динозавра
15:45
В Японії знайшли найменше яйце динозавра


найменше, яйце, динозавр, знахідка, японія Знахідку виявили в західній частині Японії і вчені вважають, що це найменше у світі відоме науці яйце динозавра.

Про знахідку повідомили фахівці Університету Цукуба і Музею природи та людської діяльності Хіого, які виявили яйце у відкладеннях раннього крейдового періоду мезозойської ери близько міста Тамба префектури Хего на заході Японії.

Як повідомляє The Japan Times, вік скам’янілого яйця становить не менш як 110 мільйонів років. За оцінками вчених, яйце важило близько 10 грамів, а розмір становив приблизно 4,5 см на 2 см. Яйце було виявлено не в єдиному екземплярі і фахівці вважають, що археологи виявили гніздо динозаврів.

У розкопках знайшли 4 цілих скам’янілих яйця і понад 1300 розкиданих фрагментів яєчної шкаралупи. Вчені припускають, що мова йде про гніздо карликових тероподів, двоногих хижих динозаврів того ж підряду, до якого відносяться тиранозаври. Дослідникам належить встановити, чи однакові яйця були виявлені або вони належать різним хижакам.

Скам’янілі яйця динозаврів раніше перебували і в інших місцях планети, включаючи Іспанію та Монголію, але більшість з минулих знахідок мають розмір від 5 до 7 см і важать близько 30 грамів, що не дозволяє назвати їх найменшими з відомих сучасній науці яєць динозаврів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 438 | Дата публікації: 28-06-2020 | Додав: admin | Теги: знахідка, динозавр, яйце, Японія, найменше | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]