Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Грудень » 12 » В Індії до баклажана "підселили" помідор - 2 в 1
16:15
В Індії до баклажана "підселили" помідор - 2 в 1


Вчені з Інституту досліджень овочів Індії в Варанасі успішно вивели брімато (brinjal – баклажан й tomato – помідор) – рослину, на якій баклажани й томати ростуть разом. Кожна рослина дає до 2,3 кг томатів і 2,64 кг баклажанів. Брімато створили методом щеплення.

Щеплення помідорів та баклажанів пройшло успішно. Вони обидва з однієї родини, хоч мають різні "характеристики", – розповів головний науковий співробітник  інституту доктор Ананд Бахадур Сінгх.

За його словами, вчені вже давно працювали над новими методами щеплення, і брімато – комбінація баклажанів та помідорів – мала найбільший успіх. Вчений  також зазначив, що брімато має витривалість баклажана, який добре витримує як надмірне перезволоження, так і посуху.

Уже є плани з масштабного вирощування новинки. Наразі нею намагаються зацікавити як індійських фермерів, так і пересічних жителів, оскільки нова рослина ідеально підходить для вирощування на кухні та на терасі будинку: на невеликій ділянці можна виростити два різні овочі на одному кущі.

Індійські вчені планують й надалі займатися щепленням інших овочів разом.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 269 | Дата публікації: 12-12-2021 | Додав: adminA | Теги: Індія, 2 в 1, помідор, баклажан | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]