Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2021 » Березень » 20 » В Бразилії за продаж гаджетів без зарядних пристроїв Аpple оштрафували
20:18
В Бразилії за продаж гаджетів без зарядних пристроїв Аpple оштрафували


Американська корпорація Apple оштрафована в Бразилії за продаж смартфонів без зарядних пристроїв і за невідповідність заявленим в рекламі характеристикам. Сума штрафу склала 10,5 мільйона реалів, або близько 1,9 мільйона доларів. Про це повідомляє портал G1 з посиланням на Управління у справах захисту прав споживачів міста Сан-Паулу (Procon-S).

Відзначається, що Procon-SP ще на початку грудня минулого року пригрозив Apple великим штрафом, якщо компанія буде відмовлятися на вимогу клієнта безкоштовно надавати своїм клієнтам в Сан-Паулу оригінальні зарядні пристрої, які не входять до комплектації нових моделей iPhone 12.

При цьому регулятор не вважав переконливим аргумент компанії те, що виключивши зарядку з комплекту поставки, вона таким чином, мовляв, скорочує обсяги вуглецевих викидів та електронного сміття, а також споживання природних ресурсів і цінних матеріалів.

Крім того, на думку бразильського відомства, Apple водить споживачів в оману невідповідністю реальних і рекламних характеристик. Зокрема, мова йде про невідповідність вологозахисних характеристик iPhone 11 Pro того, що демонструється в рекламному ролику, де смартфон підставляють під струмінь води, заявляючи, що він, нібито, «витримує занурення на глибину до 4 м протягом 30 секунд». При цьому на випадки поломок апаратів при подібних обставинах не поширюються умови гарантії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 360 | Дата публікації: 20-03-2021 | Додав: adminA | Теги: продаж гаджетів без зарядних пристр, аpple, штраф, Бразилія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]