Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2024 » Лютий » 29 » В Австралії знайшли корабель, який зник 100 років тому
00:15
В Австралії знайшли корабель, який зник 100 років тому


Організація наукових і промислових досліджень Співдружності (CSIRO) з Австралії розкрила столітню загадку, пов’язану з пароплавом "Немезіда". У липні 1904 року цей корабель майже безслідно зник, коли він перевозив вугілля з Ньюкасла до Мельбурна, опинившись у сильному штормі біля узбережжя Нового Південного Уельсу. Про це повідомляє IFLScience.

Затонулий корабель / фото: CSIRO

Навіть попри те, що екіпаж іншого судна, яке опинилося в штормі, останній раз бачив “Немезіду” поблизу Воллонгонга, місцезнаходження цього 73-метрового судна залишалося невідомим протягом понад століття.

У 2022 році компанія Subsea Professional Marine Services, яка спеціалізується на дистанційному зондуванні, виявила уламки судна приблизно за 26 кілометрів від берега під час пошуку втрачених вантажних контейнерів біля узбережжя Сіднея.

Heritage New South Wales звернулася до CSIRO з проханням провести подальші дослідження “Немезіди”. Використовуючи сучасні багатопроменеві ехолоти, команда склала карту морського дна, а потім встановила камери, щоб оглянути затонуле судно. Вчені планують зібрати відеозаписи затонулого корабля для створення 3D-моделі “Немезіди” в його поточному стані.

Гідрографічний інженер CSIRO Філ Ванденбосше повідомив, що “затонулий корабель розташований біля краю континентального шельфу і лежить на морському дні вертикально, але демонструє значні пошкодження і руйнування як в носовій, так і в кормовій частині”. Ключові конструкції, такі як два якорі корабля, все ще можна було ідентифікувати під час візуального огляду.

Доктор Бред Дункан, старший морський археолог, підкреслив важливість цього відкриття: “Виявлення та підтвердження ідентичності затонулого корабля не лише надає важливу археологічну інформацію про сам корабель і подію катастрофи, але, що ще важливіше, може принести трішечки спокою сім’ям і друзям загиблих на борту, бо це місце, де вони зможуть звершити своє останнє прощання”.

Виявлення “Немезіди” додає ще одну сторінку до тисяч корабельних аварій вздовж австралійського узбережжя, що натякає на те, що можливо є ще багато прихованих історій, які чекають на своє відкриття.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 79 | Дата публікації: 29-02-2024 | Додав: admin | Теги: Австралія, корабель, Зникнення, немезіда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]