Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2019 » Травень » 16 » В 2020 роців Україні можуть запровадити 5G
15:45
В 2020 роців Україні можуть запровадити 5G


 

В Україні в 2020 році можуть запровадити 5G

Технологія супершвидкісної передачі інформації 5G в Україні можливо з'явиться в 2020 році. Зараз триває аналіз частот, які можна використовувати для цього.

Про це сказав Олександр Животовський, голова Національної комісії, щодо державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ):

5G можливе вже з наступного року. Ми аналізуємо частоти, що можуть бути використані для 5G. Деякі вже очевидні — це 700 МГц та 3400 МГЦ. Деталі стосовно решти необхідних частот — а це вище 20 ГГц — будуть визначені цієї осені.

За його словами, для запуску 5G необхідно провести перемовини з телемовниками та військовими щодо їхнього переходу на використання більш низького діапазону частот. Домовленості щодо переходу на нові частоти планують розпочати після виборів.

Розповів він і про перемовини з операторами мобільного зв'язку:

Також необхідний інгредієнт — це діалог з операторами. Не секрет, що досі відкрите питання бізнес кейсу для 5G. Адже на відміну від попередніх технологій «G», п’ятий — це більше про інфраструктуру та суміжні галузі, ніж про наші з вами смартфони. Тому, ми тільки вітаємо самостійні ініціативи операторів, а також у співпраці з Міністерством інфраструктури, щодо різного роду кейсів використання нових технологій.

Раніше технологію 5G повноцінно впровадили частково у США, та в Південній Кореї. В Китаї лише тестують 5G-інтернет.

Технологія 5G дозволяє використовувати інтернет, швидкість якого перевищує 4G у 20 разів, а у деяких випадках швидкість 5G може бути більшою навіть у 100 разів. У провідних технологічних компаніях світу, США, Японії, Південній Кореї та Китаї — сподіваються, що технологія 5G значно пришвидшить розвиток інших технологій, таких як «розумне місто», безпілотні автомобілі тощо.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 637 | Дата публікації: 16-05-2019 | Додав: adminA | Теги: україна, 2020 р, 5G | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]