Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2019 » Грудень » 25 » Установка сонячних електростанцій: що варто знати
15:29
Установка сонячних електростанцій: що варто знати


 

 

В Україні сонячні електростанції тільки набувають популярності. Але в сучасному світі, вони стали просто не від'ємною частиною автономії. Незважаючи на ціну, вони є самоокупними за кілька років. Адже ми ніколи не замислювалися, що за 5-7 років оплати електрики, ми платимо суму більше, ніж коштує сонячна електростанції.

Але установка справа не проста, не можна просто купити потрібні прилади, під'єднати їх, і отримувати електрику. Потрібно вдатися до комп'ютерного моделювання, яке допоможе зберегти гроші в кишені, і отримати максимум з усіх компонентів системи. Саме тому, якщо вирішите встановити собі подібну систему, тоді радимо відвідати сайт https://www.atmosfera.ua/uk/ і звернутися за допомогою до кращих фахівців у цій сфері.

Передпроектне моделювання сонячних електростанцій

Будь-яке проектування сонячної електростанції починається з моделювання. За допомогою різноманітних програм створюється модель електричної станції, і підрахунок потрібних даних. При підрахунках потрібна більш висока точність, адже сонячні батареї встановлюються на 20-30 років, а будь-яка похибка в проекті може вкоротити їхній термін служби на 10 років.

При індивідуальному проектуванні сонячних електростанцій потрібно врахувати безліч чинників:

  • місце ділянки (земельна ділянка або дах будинку);
  • кількість світла, яке потрапляє на ділянку протягом року;
  • орієнтація ділянки щодо сторін світла;
  • ступінь затіненості (наявність поруч будівель, дерев), а також, як мінімізувати їхній вплив на роботу станції.

Також, при комп'ютерному моделюванні визначається кут нахилу пластин, який допоможе максимально ефективно використовувати всю їхню потужність, і збільшить площу зіткнення з променями. Проводиться розрахунок відстані між рядами панелей, для того, щоб вони не затінювали один одного, і більш ефективно використовували територію.

Навіть маючи на руках результати комп'ютерного моделювання, ще не можна бути повністю впевненими, що ви отримаєте 100% від можливостей батарей. Так, як більшість компаній-початківців використовують застаріле програмні забезпечення.

Установка сонячних батарей - справа серйозна. Тому до вибору компанії установника потрібно підходити ще більш відповідально, ніж до вибору самих батарей. Адже будь-яка помилка новачків може зменшити час роботи станції. Саме тому ви радимо звернутися за допомогою на кращий спеціалізований ресурс atmosfera.ua. Це сайт компанії, в якій працюють справжні професіонали своєї справи.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 578 | Дата публікації: 25-12-2019 | Додав: admin | Теги: установка, сонячна, електростанція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]