Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Березень » 31 » Успішно випробувала твердопаливну ракету Південна Корея
19:51
Успішно випробувала твердопаливну ракету Південна Корея


30 березня Південна Корея успішно здійснила перший тестовий запуск космічної ракети із твердопаливними двигунами. У липні минулого року південнокорейські військові вже провели наземні випробування. Новий успіх означає, що країна в найближчому майбутньому зможе самостійно виводити на низьку навколоземну орбіту супутники невеликих розмірів.

За даними видання Business Korea, хоча точні специфікації ракети не вказуються з міркувань секретності, відомо, що проєкт займається Агентством оборонних розробок (ADD) Південної Кореї і, найімовірніше, йдеться про двохступінчасту ракету, частково схожу на модель Naro-1, запуск якої відбувся ще у 2013 році.

Відомо, що твердопаливні космічні ракети потенційно дешевші за моделі з рідким паливом, значно простіші в експлуатації і можуть запускатися практично негайно по команді. Зокрема, це дозволяє використовувати їх у військових цілях, коли це необхідно. Цікаво, що випробування пройшло невдовзі після чергових тестів балістичної ракети, проведених Північною Кореєю.

За даними ADD планує провести додаткові тести до виведення на орбіту справжніх супутників. Повідомляється, що Міністерство науки та ІКТ будує нову інфраструктуру у Космічному центрі Наро для розвитку приватної індустрії запусків ракет із малими супутниками на борту.

Наприкінці минулого року країна провела випробування з виведення на орбіту супутника-болванки ракетою Nuri з рідинними двигунами, що увінчалися частковим успіхом. Збій стався лише на заключному етапі польоту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 260 | Дата публікації: 31-03-2022 | Додав: adminA | Теги: південна корея, твердопаливна ракета, випробування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]