Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2020 » Квітень » 29 » Успішно провела новий етап випробувань Starship SpaceX
19:15
Успішно провела новий етап випробувань Starship SpaceX


SpaceX успішно провела новий етап випробувань Starship

SpaceX продовжує випробування прототип корабля Starship. Гарними новинами поділився у Twitter засновник компанії Ілон Маск.

Прототип Starship з індексом SN4 успішно пройшов випробування паливної системи в умовах польотної температури й тиску. На початку квітня розробники вже проводили аналогічні випробування з прототипом SN3, але експеримент пройшов невдало – апарат було зруйновано. Після цього спеціалісти використали новий сплав нержавіючої сталі й внесли деякі зміни в форму корпусу прототипу.

За словами Ілона Маска, під час кріогенних випробувань моделі SN4 інженери використали не метан, а азот. Це було зроблено з міркувань безпеки. Тиск досяг відмітки в 4,9 бар, що, на думку Маска, ще замало, але вже непогано для польотів.

Наступним етапом мають стати вогневі випробування, які проведуть, можливо, наприкінці цього тижня. Якщо все піде за планом, то прототип Starship зможе піднятися на висоту 150 м над землею. Для цього маневру на нього встановлять лише один двигун. А ось далі, коли діло дійде до тестувань прототипу SN5, який зараз будують в Південному Техасі, інженери встановлять на апарат всі три двигуни. Цей прототип має пролетіти вже декілька кілометрів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 476 | Дата публікації: 29-04-2020 | Додав: adminA | Теги: новий етап випробувань Starship, SpaceX | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]