Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2015 » Січень » 1 » Усього навсього через 2500 років Сократа виправдали
15:29
Усього навсього через 2500 років Сократа виправдали



В Афінах відтворили суд над філософом Сократом, античний філософ був виправданий через майже 2500 років після смерті.
 
Розгляд "справи" Сократа обставили найсерйознішим чином. Щоб не було сумнівів
[у правомірності рішення, "процес" проходив в Афінах, де колись був засуджений великий філософ. В якості суддів виступали видні юристи-професіонали з цілого ряду країн світу, в тому числі Греції, США, Великобританії, Франції та Швейцарії, повідомляє РІА "Новости".
 
Судді розглянули доводи за і проти винності Сократа і винесли своє рішення. Оскільки думки в судовій колегії розділилися порівну, то Сократа було вирішено визнати невинним. Одночасно проводилося голосування і серед глядачів: з присутніх на процесі 584 людини висловилися за виправдання філософа, і 282 проголосували проти. Таким чином, Сократ був виправданий.
 
Як нагадує Утро.ру, суд над Сократом проходив в 399 р до нашої ери. Філософа звинуватили в тому, що він не вірить у богів і придумує своїх, і тим самим розбещує молодь. За це, загалом, не належало суворого покарання - Сократ міг визнати свою провину, покаятися і заплатити штраф.
 
Тим не менш, філософ вирішив вчинити інакше - він заявив, що не визнає провини. Більш того, Сократ знущально запропонував співгромадянам призначити йому пенсію за заслуги перед містом.
 
Розлютившись на свого одноплемінника через його нахабства, народні збори найдемократичнішим способом засудило Сократа до страти. Філософ сам привів вирок у виконання, випивши отруту.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1301 | Дата публікації: 01-01-2015 | Додав: adminA | Теги: через 2500 років Сократа виправдали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]