Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 10 » Унікальний проєкт з вирощування полуниці запроваджують у Новій Зеландії
16:35
Унікальний проєкт з вирощування полуниці запроваджують у Новій Зеландії


Уряд Нової Зеландії виділив майже 1 мільйон новозеландських доларів ($630 000) на новий проєкт із компанією 26 Seasons з вирощування суниці садової (полуниці) у закритих приміщеннях.

Суниця без хімобробки вирощуватиметься у власній системі вирощування 26 Seasons, що допоможе підвищити доступність фруктів та ягід у Новій Зеландії, пише EastFruit з посиланням на Fruitnet.

 «Суниця садова є одним з основних продуктів у раціоні влітку, але багато хто погодиться з тим, що наш полуничний сезон занадто короткий», — зазначає міністр сільського господарства Нової Зеландії Демієн О’Коннор (Damien O’Connor).

За словами міністра, співпраця з 26 Seasons дозволить визначити найбільш рентабельний метод вирощування високоврожайної позасезонної полуниці з використанням системи вирощування у контрольованому середовищі: «Ми виділяємо понад 920 000 новозеландських доларів протягом двох років на цей проєкт через фонд, керований Міністерством сировинної промисловості. Це дозволить провести дослідження, які допоможуть розширити виробництво за допомогою запатентованої системи вирощування 26 Seasons, яку компанія успішно протестувала в ході попередніх випробувань».

Внутрішня гідропонна система 26 Seasons рециркулює воду і використовує мобільні вертикальні стійки та світло, що пульсує, тому вона не вимагає пестицидів або гербіцидів, які зазвичай є невіднятною частиною великомасштабного виробництва ягоди.

 «26 Seasons зараз використовує цей метод для виробництва мікрозелені, і, хоча системи вирощування в контрольованому середовищі вже використовуються у всьому світі, це перший у своєму роді проєкт у Новій Зеландії. Ми також вважаємо, що це один із перших прикладів такого вирощування полуниці у світі», — каже О’Коннор.

За його інформацією, компанія 26 Seasons вже успішно провела попереднє тестове вирощування 1000 кущів суниці садової у центральній частині міста Веллінгтон за допомогою фінансування від Callaghan Innovation.

«Настав час для розширення масштабів, і цей новий пілотний проєкт щойно пройшов випробування з вирощування до 8000 рослин у більшій будівлі у Фокстоні, — розповідає міністр. до 200 000 рослин на ділянку».

Проєкт буде спрямований на виробництво фруктів, смаком, зовнішнім виглядом та розміром еквівалентним полуниці пікового сезону, що вирощується традиційним способом у місцевих умовах. Очікується, що рослини плодоноситимуть не менше восьми місяців на рік і даватимуть комерційно життєздатний урожай.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 141 | Дата публікації: 10-12-2022 | Додав: adminA | Теги: вирощування полуниці, проєкт, Нова Зеландія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]