Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 29 » У Великій Британії знайшли останки химерної істоти віком 560 млн років
00:14
У Великій Британії знайшли останки химерної істоти віком 560 млн років


Більше десяти років тому в Лестерширі було знайдено останки стародавньої тварини, яка мала безліч щупалець. Недавній аналіз показав, що вони належали хижакові, який жив сотні мільйонів років тому.

Дослідницька група виявила останки під час експедиції до Чарнвудського лісу, йдеться у звіті науковців.

Розповідають, що цей регіон багатий на скам’янілості істот, що жили в докембрійському періоді. Знайдені в 2007 році останки були піддані ретельному аналізу. Вченим удалося класифікувати істоту, якій вони належали. З’ясувалося, що вона була хижою і, вірогідно, була предком сучасних медуз. Зовні істота не була схожою на сучасні медузи. Але вчені вважають, що це не має особливого значення, оскільки медузи теж виглядають по-різному протягом усього життя.

останки химерна істота

В іншому у історичного хижака безліч подібностей з медузозоями – предками сучасних медуз, анемонів і коралів. Він харчувався планктоном, мав скелет і, вочевидь, жив у воді. Вид отримав назву Auroralumina attenboroughii.

Відомо, що першу частину імені тварина отримала через свою смолоскипоподібну форму (Auroralumina — вогні світанку, лат.) Друга частина назви була дана на честь телеведучого та біолога сера Девіда Аттенборо за «його роботу з підвищення поінформованості про едіакарські скам’янілості в Чарнвудському лісі», — розповіли автори документу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 205 | Дата публікації: 29-07-2022 | Додав: admin | Теги: останки, істота, химерна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]