Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Травень » 2 » У місячній програмі NASA призупинило участь Ілона Маска
17:33
У місячній програмі NASA призупинило участь Ілона Маска


Агентство NASA призупинило контракт із компанією SpaceX Ілона Маска. Вона мала збудувати корабель для повернення людини на Місяць.

Як повідомляє Голос Америки, причиною призупинки контракту стали скарги ще двох компаній, які також брали участь у тендері  NASA на створення корабля, але програли. Це компанії Blue Origin, що належить мільярдеру Джеффу Безосу, та Dynetics. Вони стверджують, що Маск отримав контракт вартістю $ 2,9 млрд зі створенню місячного посадкового модуля нечесно, бо NASA несправедливо дозволило SpaceX внести правки в свою заявку, проте не дало такої ж можливості іншим. «Їхнє рішення виключає можливості для конкуренції, і не тільки відкладає, а й зовсім ставить під загрозу повернення США на Місяць», – заявили у Blue Origin.

Через цей скандал NASA призупинило виконання контракту з Маском до завершення розгляду всіх скарг, який може тривати до 4 серпня.

Напередодні Blue Origin заявила, що подала протест до Федерального урядового управління США щодо контракту між NASA та SpaceX на 2,9 млрд доларів. Компанія Безоса звинуватила NASA в тому, що агентство нібито в останню хвилину «змінило пріоритети».

Нагадаємо, раніше NASA оголосило переможця конкурсу на контракт щодо будівництва корабля для повернення астронавтів на Місяць в рамках програми «Артеміда». Контракт виборола компанія Маска.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 325 | Дата публікації: 02-05-2021 | Додав: adminA | Теги: участь Ілона Маска, місячна програма NASA, призупинення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]