Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Квітень » 1 » Три головні космічних події квітня 2017 назвали вчені США
21:09
Три головні космічних події квітня 2017 назвали вчені США


 

Американські вчені анонсували три головні події квітня 2017 року, котрі можуть зацікавити фанатів космічної тематики.

Перша подія - протистояння Сонця і Юпітера. В цей час Юпітер виявиться між Землею і Сонцем. 8 квітня планета стане максимально яскравою. Найкраще планету буде видно в нічний час. При цьому для спостереження не потрібно ніяких пристроїв. А за допомогою бінокля можна буде побачити і супутники Юпітера.

Друга подія - зорепад. Він пройде з 16 по 25 квітня. Пік метеоритного потоку припадає на 22 квітня. Побачити яскраві "падаючі зірки" можна раз в чотири хвилини. Після цього почнеться метеоритний потік Акваріди (Травневі Акваріди) - з 19 квітня до кінця травня. Подія пов'язана з наближенням комети Галлея до Землі, але саме космічне тіло в цьому році астрономи-любителі не побачать.

Остання космічна подія квітня - це комета Туттля-Джакобини-Кресак (41Р), яка наблизиться до Землі. Найближче до нашої планети вона виявиться вже сьогодні, 1 квітня. Таке явище відбувається раз в п'ять років.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1072 | Дата публікації: 01-04-2017 | Додав: adminA | Теги: три головні космічні події квітня 2, вчені США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]