Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Травень » 17 » Тест крові по Гаррі Поттеру
18:35
Тест крові по Гаррі Поттеру



"Гаррі Поттер" надихнув вчених на створення тесту крові

Мова йде про новий сенсор, який визначає групу крові. Ад'юнкт-професор Вей Шен з Монашського Університету повідомляє, що його вже протестували на 99 зразках крові і точність збігається зі стандартною методикою, повідомляє  ABC News

Групу крові можна визначити, змішуючи різні антигени крові і антитіла і, дивлячись на які кров зреагує.

Наприклад, якщо зразок коагулює при змішуванні з антитілом А, значить, це друга група крові (група А). Нова ж методика позбавляє від необхідності проведення подібних тестів. Усе зробить сенсор.

Ідея створити такий сенсор спала на думку  професору Шену під час перегляду сцени фільму, в якій Гаррі Поттер пише питання в щоденнику Тома Ріддла і на папері з'являється відповідь. Так учений задумався про створення сенсора, здатного видавати письмовий результат.

Прототип сенсора складається з 2,5-сантиметрового квадратика паперового рушника. На папері є водовідштовхувальний шар. Щоправда, ним не покриті чотири частини у формах літер, відповідні групам крові. Вони наповнені антитілами. Тепер коагуляція другої групи крові буде відбуватися тільки в зоні "А".


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2048 | Дата публікації: 17-05-2012 | Додав: adminA | Теги: Тест крові по Гаррі П оттеру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]