Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2017 » Жовтень » 29 » Tender - відкритий вебпортал державних закупівель Prozorro
21:07
Tender - відкритий вебпортал державних закупівель Prozorro


 

Державні закупівлі в Україні завжди були центром публічної корупції, де за кожний підписаний контракт сума "відкатів" становила 30-40%, а в деяких випадках і цілі 60%. Також не одноразово про проведення тендера державного рівня дізнавались учасники вже після його закінчення, тим самим не мали можливості самі в ньому взяти участь. Крім цього часто в торгах брали участь підставні компанії, компанії одноднівки, які були фіктивними. Відповідно такі закупівлі не можна назвати чесними.

За рахунок проведення далеко не прозорих торгів багато можновладців і впливових людей збагачували свої статки і обкрадали і так не дуже великий державний бюджет. Саме ця ситуація і спровокувала схвалення нового закону про проведення прозорих державних закупівель, детальніше з умовами якого ознайомитись можна відвідавши вебпортал державних закупівель Prozorro. Нагадаємо, що закон був схвалений ще в грудні 2015 року, головна мета - забезпечити розвитку відкритої конкуренції і прозорих публічних закупівель, а також звести до мінімуму корупцію при проведенні державних торгів. Перші відкриті державні тендери були проведені вже 1-го квітня. А з серпня проведення державних закупівель на електронних площадках стало обов'язковою умовою, незважаючи на обсяги закупівлі.

Хоча скептики й були впевнені, що закон діяти не буде, однак закупівля товарів і послуг, здійснена за рахунок державних коштів проводиться чітко і справно. Завдяки відкритим торгам, будь-яка компанія, яка виконає попередні умови, може стати учасником державного тендера. Запит цінової пропозиції не дозволяє максимально завищити ціни на продукцію і тримати їх на конкурентному рівні. Попередня кваліфікація учасників зводить до мінімуму присутність підставних компаній, задача яких не виконати державне замовлення, а збагатити себе в першу чергу.

Здійснювати державні закупівлі можна на tender.uub.com.ua чи на іншому електронному майданчику системи Prozorro. Для участі в тендерів — вам, по-перше, потрібно зареєструватись і, по-друге, відповідати всім поставленням умовам для проведення відкритих публічних закупівель. Також на сайті ви можете ознайомитись з інформацією про раніше проведені закупівлі.

Наталия Демеш специально для http://novynynauky.com


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1087 | Дата публікації: 29-10-2017 | Додав: admin | Теги: Prozorro | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]