Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Липень » 17 » Техніка придушення генів - лікування раку
21:13
Техніка придушення генів - лікування раку




Фінськими вченими з двох широко відомих генетичних центрів вдалося проаналізувати велику кількість зразків раку передміхурової залози за допомогою використання технології придушення генів.

В ході дослідження були виявлені механізми, що перешкоджають поширенню ракових клітин.

Результати роботи продемонстрували, що існує прямий зв'язок між зв'язною активністю ракових клітин, що легко вимірюється в лабораторних умовах, і здатністю пухлинних клітин утворювати метастази.

Ось чому проведення скринінгу регуляторів активності ракових клітин в майбутньому може посприяти створенню нових препаратів для лікування раку. У дослідженні описана величезна кількість схожих регуляторів активності ракових клітин.

За допомогою техніки придушення генів дослідники підтвердили можливість прямого впливу на здатність поширення раку на прикладах двох регуляторів - CD9 і MMP8. В процесі роботи була використана авторська технологія виявлення клітин за допомогою мікрочипів. Дана технологія допомагає краще зрозуміти в межах одного дослідження вплив усіх генів в геномі.

Надалі діагностика організму таким методом допоможе виявляти не тільки рак, але і генетичні захворювання людини.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1754 | Дата публікації: 17-07-2012 | Додав: adminA | Теги: запобігати поширенню ракових клітин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]