Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2018 » Серпень » 21 » Танк стандарту НАТО продемонструють на військовому параді
16:50
Танк стандарту НАТО продемонструють на військовому параді


 

На військовому параді продемонструють танк стандарту НАТО

Для танка Ятаган розробили новий механізм заряджання, який може працювати з унітарними пострілами стандарту НАТО.

На військовому параді до Дня незалежності 24 серпня в Києві покажуть танк Т-84-120 «Ятаган», що є модернізованою під стандарти НАТО версією Т-84У «Оплот».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба «Укроборонпрому» у вівторок, 21 серпня.

Хрещатиком проїдуться 58-тонна ракетна установка Богдана, ракетний комплекс Грім-2, здатний обдурити будь-яку ППО, та українські Верба й Вільха, що стріляють швидше за Град.

Зазначається, що для «Ятагана» «з нуля розробили новий механізм заряджання, який може працювати з унітарними пострілами натовського стандарту».

«Новий механізм заряджання працює за конвеєрним принципом і розміщений у спеціальному відсіку в задній частині башти. Цей відсік відокремлений від екіпажу й має спеціальні вибивні панелі, що дозволяє максимально забезпечити безпеку екіпажу й повністю відповідає рішенням конструкторської школи країн-членів НАТО», – йдеться в повідомленні.

Також «Ятаган» відрізняється високими ходовими характеристиками. Машина оснащена 1200-сильним дизельним двигуном, який розганяє 48-тонний танк до 65 км/год. Питома потужність Т-84-120 становить 26 к.с./т, що вище за показники не лише Т-64, Т-72, ​​російського Т-90, але й деяких сучасних танків країн НАТО.

Танк має багатошарову броню, сучасний динамічний захист «Ніж», комплекс електронно-оптичної протидії від керованого озброєння.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, які новинки української військової техніки покажуть під час параду до Дня незалежності.

Нагадаємо, в параді братимуть участь 18 підрозділів інших країн.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 848 | Дата публікації: 21-08-2018 | Додав: adminA | Теги: військовий парад, танк стандарту НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]