Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 4 » Суперздатність бірманських пітонів виявили вчені
00:26
Суперздатність бірманських пітонів виявили вчені


бірма пітон Щелепи змій, на відміну від ссавців, не з'єднані між собою, що дозволяє ковтати велику здобич. Бірманські пітони пішли далі за родичів — вони обзавелися наделастичною шкірою навколо пащі, яка розтягується до неймовірних розмірів. Про це повідомляє видання ScienceAlert.

Бірманські пітони вважаються вразливим видом у Південно-Східній Азії. На батьківщині їм дуже заважає людська діяльність, що скорочує їх природний ареал проживання.

бірма пітон

Фото: Бірманський пітон відригує дорослого білохвостого оленя у Національному парку Еверглейдс

Зовсім інша річ — Флорида. У цьому штаті бірманські пітони з’явилися в другій половині ХХ століття і швидко розплодилися. Швидке статеве дозрівання, високий репродуктивний потенціал і відсутність природних ворогів забезпечили зміям гранично комфортні умови існування. Зараз пітони — справжня кара цієї місцевості, яка порушує місцеву екосистему і навіть загрожує існуванню багатьох видів.

бірма пітон

Проблема в тому, що бірманські пітони доростають до пристойних розмірів. Довжина дорослої особини сягає 5 м. Як заявляє Брюс Джейн, це робить їх недосяжною здобиччю для більшості хижаків.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 164 | Дата публікації: 04-10-2022 | Додав: admin | Теги: суперздатність, бірма, пітон | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]