Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Суперспалах на Сонці, який вимкне весь зв’язок на Землі вчені спрогнозували
21:14
Суперспалах на Сонці, який вимкне весь зв’язок на Землі вчені спрогнозували


Вчені з Гарвардського університету спрогнозували, що у найближчі сто років на Сонці може статися суперспалах, який порушить роботу енергосистем по всьому світу.

Дослідники прийшли до такого висновку на підставі даних про недавні сонячні спалахи. На їхню думку, цей колапс може стати смертоносним для людей, оскільки спричинить порушення роботи енергосистем по всьому світу і систем охолодження на ядерних станціях, вихід з ладу і пошкодження супутників, відключення інтернету, а також техногенні аварії.

Крім того, науковці припустили, що пасажири літаків можуть отримати високі дози радіації.

В опублікованій виданням New Scientist статті йдеться про те, що останній сонячний "Супершторм" 1859 року призвів до геомагнітної бурі, відомої як Подія Керрінгтона. Вона стала причиною збою телеграфної мережі в Європі і США, а також яскравих полярних сяйв у низьких широтах. За припущеннями науковців, подібний спалах станеться до кінця XXI століття.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 939 | Дата публікації: 18-10-2017 | Додав: adminA | Теги: суперспалах на Сонці, вчені, зв’язок на Землі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]