Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 5 » Супермиші допоможуть боротися з діабетом і ожирінням
23:41
Супермиші допоможуть боротися з діабетом і ожирінням



Американські генетики з медичного дослідницького інституту Сенфорд і Барнама змогли вивести незвичайних мишей, які бігали набагато швидше і довше і були більш витривалими, ніж звичайні гризуни. При цьому у них в організмі вироблялося значно менше молочної кислоти, від якої зазвичай болять м'язи після інтенсивних тренувань. Вченим для цього  знадобилося дещо змінити ДНК тварин.

Що зробили вчені?

Спадковий код мишей був відкорегований таким чином, щоб у м'язовій тканині вироблялося більше білка PPARβ / δ, який, як показали попередні досвіди, робить тварин більш витривалими. З'ясувалося, що підвищення витривалості пояснюється тим, що м'язи трансгенних мишей набагато ефективніше відбирають і переробляють в енергію цукор з крові.

«По суті, ці трансгенні миші здатні зберігати і спалювати цукор з темпом, який зазвичай можна побачити лише у тренованих спортсменів. Це і дозволяє тваринкам показувати спортивні надздібності ", - пояснює провідний автор роботи доктор Деніел Келлі.

Яке практичне застосування?

Само собою напрошується ідея досить спірного, але дуже привабливого ​​застосування нового відкриття в спорті. Однак самі дослідники вважають, що результати їх роботи допоможуть насамперед у розробці нових лікарських препаратів, покликаних боротися з діабетом і зайвою вагою.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1706 | Дата публікації: 05-09-2012 | Додав: adminA | Теги: Супермиші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]