Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2018 » Червень » 9 » Створили штучний кістковий мозок швейцарські вчені
00:05
Створили штучний кістковий мозок швейцарські вчені


 

Швейцарські вчені створили штучний кістковий мозок

Співробітники Базельського університету представили штучну тканину, яка здатна імітувати функцію біологічної тканини і створювати стовбурові клітини-попередники.

В ході дослідження експерти об’єднали мезенхімальні клітини організму людини і каркас з кераміки. В результаті їм вдалося створити штучний кістковий мозок.

Вчені помістили свою розробку в перфузійний біореактор, за допомогою якого забезпечили біологічну сумісність штучній матерії.

«Технологія відкриває перед нами абсолютно дивовижні перспективи – ще вчора ми не могли навіть і мріяти про щось подібне. А сьогодні ми можемо взяти у пацієнта клітини крові і помістити їх в середовище, де спостереження можна здійснювати in vitro.

При цьому, в середовищі будуть створені такі ж умови, як і в організмі, з якого ми взяли клітини. тобто, клітини будуть вести себе максимально природно, а ми, своєю чергою, зможемо розібратися в проблемі і підібрати лікування навіть для найбільш серйозних випадків захворювань крові», — розповів Іван Мартін, один з авторів унікальної технології. 

За задумом швейцарських науковців, дана розробка дасть шанс тестувати медикаменти без шкоди для пацієнта.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 969 | Дата публікації: 09-06-2018 | Додав: adminA | Теги: швейцарські вчені, штучний кістковий мозок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]