Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2018 » Листопад » 12 » Старовинний тунель знайшли в Україні
22:13
Старовинний тунель знайшли в Україні


 

В Україні знайшли старовинний тунель

Цікава знахідка була зроблена у місті Зміїв, що на Харківщині. На думку дослідників тунель був частиною старовинної козацької фортеці побудованої у ХVІІ столітті.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Комментарии.UA.

Історичний обʼєкт знайшли випадково – шматок асфальту просто провалися у центрі Змієва під землю. Місцеві історики, які приїхали подивитися, зʼясували, що під дорогою – пустота.

    - Разом із хлопцями з військово-патріотичним обʼєднанням «Орієнтир», який працює при музеї, ми обстежили, розкопали. І зʼясувалося, що під дорогою є метрів 10 підземного ходу, а потім він завалений. Але обладнання показує наявність підземних тунелів і далі», розповів директор Зміївського краєзнавчого музею Михайло Саяний.

Система підземних ходів – це спадщина від засновників міста, каже краєзнавець. У центрі Змієва стояла козацька фортеця, побудована у 1656 році.

    - А від неї у чотирьох напрямках йшли складні ходи під землею. У центрі вони окультурені – обкладені цеглою, а вже далі йдуть просто вирубані в глині, на глибині від 3 до 5 метрів від поверхні землі. Ширина таких тунелів – 1,5 м, висота – 2 м, - докладно розповів Саяний.

Серед землі, якою засипані ходи, місцеві історики знайшли фрагменти старовинної кераміки, битого посуду та майже цілий глечик 19 сторіччя.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 716 | Дата публікації: 12-11-2018 | Додав: adminA | Теги: старовинний тунель, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]