Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 20 » Способи боротьби з безсонням та недосипанням назвали сомнологи
16:01
Способи боротьби з безсонням та недосипанням назвали сомнологи


Проблеми з увагою, навченістю та короткочасною пам’яттю можуть виникнути у людини при нестачі сну. Про способи боротьби з безсонням та недосипанням розповіли сомнологи зі Швеції.

"Життя здається складнішим за звичайне, і людині часто взагалі не хочеться не спати. Якщо ви психологічно загалом не в найкращій формі, на тлі недосипання це стає особливо очевидним".

За словами експертів, перед сном потрібно прибирати годинник та телефон. Також фахівці порадили не залишатися у ліжку, якщо довго не виходить заснути. У ці моменти краще підвестися і зайнятися чимось спокійним, щоб місце для сну не перетворилося на фактор стресу.

Наслідки від недосипу більшою мірою позначаються на чутливих людях, яким складно зосередитися. Сомнолог порекомендував їм частіше дихати свіжим повітрям, а також, якщо є можливість, влаштовувати короткий сон від 5 до 30 хвилин.

Нові дослідження показують, що під час сну мозок позбавляється залишкових продуктів, і тривале недосипання стає фактором ризику розвитку хвороби Альцгеймера. Але наскільки великий цей ризик, сказати поки що не можна.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 124 | Дата публікації: 20-04-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]