Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Лютий » 28 » Спосіб захистити гаджети від відбитків пальців придумала Apple
00:20
Спосіб захистити гаджети від відбитків пальців придумала Apple


Apple Apple активно вивчає питання використання різних покриттів для гаджетів, щоб знайти те, яке буде збирати мінімум відбитків пальців. Новий патент передбачає використання титану: тонка плівка на його основі здатна вирішити проблему.

Екрани сучасних смартфонів стають більшими з кожним роком. Мало того, зараз навіть тильна сторона часто покрита склом, яке збирає відбитки пальців не гірше дактилоскопічних пристосувань криміналіста. Все це змушує користувачів постійно протирати свої пристрої, адже такі сліди не тільки псують зовнішній вигляд гаджетів, але і можуть призводити до погіршення візуальних якостей зображення. Новий патент Apple передбачає використання покриття на основі титану, що дозволить запобігти появі відбитків пальців.

Apple

Заявка отримала назву "Оксидні покриття для металевих поверхонь" і була подана в Управління по патентах і товарних знаків США. В описі документа підкреслюються переваги використання титану в виробах побутової електроніки, відзначаються висока міцність, жорсткість і твердість. При цьому особливо цікава може виявитися текстура металу, що запобігає появі плям. Передбачається, що подібне покриття може з’явитися в ноутбуках, планшетах і смартфонах компані.

Традиційний олеофобним покриття використовуються на склі, а от металеві корпуси ніяк не захищені від великої кількості відбитків. Цілком можливо, що Apple має намір вирішити цю проблему, щоб її гаджети якомога довше зберігали товарний вид.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 365 | Дата публікації: 28-02-2021 | Додав: admin | Теги: гаджет, пальці, відбитки, захист, спосіб, Apple | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]